Boğaz rahatlatan anlamındaki Lokum kimi kaynaklara göre 15. yüzyılda tüketilmeye başlandı. Kimi kaynaklara göre ise 18. yüzyıl sonunda Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından sert şekerlerden sıkılan I. Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine açılan bir yarışma neticesi icat edilmiş ve bu yarışmada da Muhittin Hacı Bekir birinci olmuştur. Bununla birlikte ister 18. yüzyıl ister 15. yüzyılda icat edilmiş olsun lokumu seri olarak üreten, popülerleştiren ve Avrupa'ya tanıtan kişi Türk lokum üreticileri olmuştur.
Lokum ilk kez 18. yy sonunda I. Abdülhamit'in açtığı yarışma ile tescillenmiştir.
Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu’da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa’da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla "Turkish Delight" adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17. yüzyılda "Kelle şekeri" olarak bilinen rafine şeker ile özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde hem yapımı, hem de lezzeti değişti.
İngiliz gezginler ülkemizi ziyaret ettiklerinde lokumla tanışmışlardır. Ve tüm dünyaya böylelikle tanıtılmıştır. Türkçede geçen lokma veya lokum kelimeleri, Arapçadaki لقمة luqma(t) 'lokma', çoğul لقوم luqūm kelimelerinden gelmektedir. Osmanlıca alternatif adı, Arapçadan gelen راحة الحلقوم raḥat al-ḥulqum ile türeyen rahat ul-hulkümdür ve boğaz rahatlatan anlamına gelmektedir. Libya, Tunus ve Suudi Arabistan'da حلقوم ḥalqūm olarak bilinmektedir. Bosna'da "rahat lokum" olarak bilinmektedir. Yunanca adı "λουκούμι" (loukoumi) idir ve Modern Türkçe ile etimolojisi neredeyse aynıdır; Kıbrıs'ta "Kıbrıs Lokumu" olarak satılmaktadır.
Lokumun görünüşü, lokumun tipine özgü ve verildiği şekli korumalı, Lokumun dokusu, elâstik yapıda olmalı, parmakla bastırıldıktan sonra eski
şeklini alabilmeli, ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmelidir.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri,
kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Dünyanın ilk elastik şekerlemesi olan lokum bir Türk geleneğidir.
Günümüzde değişik kombinasyonlarla yüzlerce çeşide ulaşan ürün gamı içerisinde geçmişten günümüze en bilineni gül lokumudur. Diğer çeşitleri sıralayacak olursak; sade, fındıklı, Antep fıstıklı, cevizli, bademli, Hindistan cevizli, portakallı, gül yapraklı, çilekli, limonlu lokumların yanı sıra kaymaklı, naneli, vanilyalı ve zencefilli lokumlar olarak pek çok çeşit lokum üretimi yapılmaktadır.
Doğal hammaddeler kullanarak sağlıklı üretim gerçekleştiriyoruz.
Satış odağınıza uyumlu özelleştirilebilir üretim.
Yarım asra yaklaşan tecrübe ile damak tadına uygun lezzetler.
Onlarca farklı koku ve gerçek meyveli zengin ürün gamı.
1975'te Babamız Mehmet Coşkun tarafından kurulan ve 2007 yılında mahdumları olarak üretimi devralan Zafer ve Türker Coşkun emin adımlarla çalışmaya devam etmektedir. Capcanlı, rengarenk ve ideal şeker oranıyla onlarca çeşit kuş lokumu. Gerçek meyve veya aromalı kuş lokumları dilediğiniz çeşitlilikte üretimi gerçekleştirilir.Capcanlı, rengarenk ve ideal şeker oranıyla onlarca çeşit kuş lokumu. Gerçek meyve veya aromalı kuş lokumları dilediğiniz çeşitlilikte üretimi gerçekleştirilir.
Capcanlı, rengarenk ve ideal şeker oranıyla onlarca çeşit kuş lokumu. Gerçek meyve veya aromalı kuş lokumları dilediğiniz çeşitlilikte üretimi gerçekleştirilir.